Η κλινική διατροφή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο στην πρόληψη διαφόρων νοσημάτων όσο και στην αντιμετώπισή τους, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Η κλινική διατροφή απευθύνεται στα παρακάτω άτομα:
1. άτομα με αυξημένο σάκχαρο ή σακχαρώδη διαβήτη.
2. άτομα με προβλήματα γαστρεντερικής φύσης.
3. άτομα που έχουν υποβληθεί σε εγχείριση για τη διαχείριση του βάρους.
4. σε νεφρικές παθήσεις όπως νεφρική ανεπάρκεια ή επιβαρυμένη λειτουργία νεφρών.
5. σε περιπτώσεις αυξημένη πίεσης, χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων κλπ. ή καρδιαγγειακών προβλημάτων.
6. άτομα με ηπατικά νοσήματα όπως ηπατοπάθειες ή αυξημένο λίπος στο συκώτι.
7. σε περιπτώσεις διατροφικών διαταραχών δηλαδή όταν το άτομο εμφανίζει ανορεξικές τάσεις
Cookie name | Active |
---|